Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Με πίστη σε μία παράδοση αιώνων από το 1962.

Η βιοτεχνία Σέρμπος, είναι μια ελληνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και τη παραγωγή παραδοσιακών υφαντών και βαρέως τύπου υφασμάτων. Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1962 και εδρεύει μέχρι και σήμερα στη βόρεια Ελλάδα, στην Ηρωική πόλη της Νάουσας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000τμ. Η πολυετής παρουσία της στον χώρο της υφαντουργίας, την καθιστά πλέον ένα από τα μακροβιότερα υφαντουργεία εν ενεργεία στον Ελλαδικό χώρο.

Κύριο μέλημα μας είναι η άμεση εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των πελατών μας καθώς και οι σχέσεις εμπιστοσύνης που αναπτύσσουμε μαζί τους. Η έμφαση στην επιλογή της άριστης πρώτης ύλης μας επιτρέπει να επιτεύξουμε τη μέγιστη ποιότητα των προϊόντων μας. Πέρα από το τελικό προϊόν, η επιχείρηση μας φροντίζει να διατηρεί μικρό το οικολογικό της αποτύπωμα μέσω της χρήσης αναγεννημένων ή αλλιώς ανακυκλωμένων ινών, καθιστώντας τη παραγωγική της διαδικασία βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

1962

Το 1962, τα δύο αδέλφια, Βασίλης και Κωνσταντίνος Σέρμπος, ιδρύουν το δικό τους υφαντήριο, μέσα στη πόλη της Νάουσας Ημαθίας, και συγκεκριμένα στο ισόγειο της οικίας τους. Δύο ήταν τα είδη που παρήγαγαν εκείνη την εποχή: ύφασμα από καναβατσότριχα (για σακάκια) και φλοκάτες από μαλλί.

1974

Το ’74 μετέφεραν τη βιοτεχνία τους στις καινούριες ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις τους 1000m2, δύο χιλιόμετρα έξω από τη πόλη της Νάουσας, στις οποίες εδρεύει μέχρι και σήμερα η επιχείρηση. Κατά τη περίοδο εκείνη συνεχίστηκε η παραγωγή φλοκάτης, και ξεκίνησε η παραγωγή βαμβακερού υφάσματος βαρέως τύπου για βιομηχανική χρήση (καραβόπανο, φουρνόπανο).

1980

Τα δύο αδέλφια χωρίζουν την επιχείρηση στα δύο. Ο παππούς Βασίλης μαζί με τον υιό του πλέον, Σέρμπο Ιωάννη, συνέχισαν με την παραγωγή ακρυλικής κουβέρτας μέχρι και το 1986.

1988

Το 1988 η επιχείρηση περνάει στα χέρια του υιού και σημερινού ιδιοκτήτη, Σέρμπου Ιωάννη. Μέχρι και τα τέλη του 2000 η βιοτεχνία παράγει ακρυλικές κουβέρτες.

2000

Από το 2000 και έπειτα, η βιοτεχνία επαναφέρει τη παραγωγή του καραβόπανου. Τη χρονιά εκείνη, ένα ακόμα είδος προστίθεται στη παραγωγή και αυτό είναι το παραδοσιακό υφαντό το οποίο προορίζεται για τη τουριστική αγορά.

2019

Το 2019 βρίσκει τη νέα γενιά υφαντουργών να συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της επιχείρησης, εμπλουτίζοντας τη γκάμα των προϊόντων και ανοίγοντας προοπτικές εξαγωγών και σε χώρες εκτός Ε.Ε.